Vem är Li?

Jag är en 23 år gammal politices kandidat och studerande från Åbo som kallar mig för samhällsaktivist. Då jag inte studerar folkrätt och ryska engagerar jag mig i olika typer av politiska sammanhang för att på så många fronter som möjligt jobba för den samhällsförändring som jag vill se.

Jag var uppställd i kommunalvalet år 2008, varpå jag för tillfället fungerar som fjärde ersättare för Vänsterförbundet i Åbo stadsfullmäktige, samt sitter som en av Vänsterförbundets två representanter i Åbo stads kulturnämnd. Jag fungerar även som ordförande för Åbo Gröna Vänster, som är en rödgrön förening för rödgröna studerande vid Åbo Akademi, samt en lokalavdelning under Vänsterförbundet för alla svenskspråkiga vänstermänniskor i Åbo. Jag har varit i aktiv inom Åbo Akademis Studentkår under de senaste tre åren, och har bland annat suttit som representant för Åbo Gröna Vänster i kårfullmäktige samt varit aktiv i jämlikhets- och högskolepolitiska utskottet. För tillfället sitter jag som studentrepresentant i Åbo Akademis kollegium samt i universitetets jämlikhetskommitté.

Jag hämtar mycket av min kreativa politiska energi och mina tankar från politiska och utomparlamentariska grupper och autonoma nätverk som grupperna kring subkulturhuvudstadsprojektet, husockupationsrörelser, bloggar och de grupper som verkar inom universiteten.

Jag är feminist, och beroende av tidningar,  yllesockor, kaffe och ibland rödvin.

 


Mina kontaktuppgifter

li.andersson(at)abo.fi

0405088697

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s